به گزارش مشرق به نقل از العالم، ابن الذیب به اتهام اهانت به امیر قطر و نظام حکومتی در این کشور، به 15 سال حبس محکوم شده است.
دادگاهی در قطر اواخر ماه نوامبر گذشته، ابن الذیب را به اتهام انتقاد از امیر قطر و دعوت به شورش علیه نظام حاکم به حبس ابد محکوم کرد که صدور این حکم، خشم و اعتراض نهادهای حقوق بشر را برانگیخت.
این انتقادات به دلیل تناقض در گفتمان سیاسی قطر درخصوص حمایت از معترضان دیگر کشورهای عربی در سرنگونی کردن نظام های حاکم در کشورهایشان از یک سو و تحمل نکردن چند بیت شعر یک شاعر از سوی دیگر بود.
دادگاه تجدید نظر قطر ضمن بازنگری در حکم صادره برای این شاعر قطری، این حکم را به 15 سال حبس کاهش داد.
به گفته فعالان اجتماعی، هدف از طرحی که در شبکه های اجتماعی و صفحه مربوط به "محمد ابن الذیب" آغاز شده است، برقراری ارتباط با سازمان های حقوق بشر عربی و بین المللی و موسسه های رسانه ای و طرح های ذیربط به منظور هماهنگی در جهت تلاش برای آزادی این شاعر قطری است.
"علی آل حطاب" یکی از بنیانگذاران این طرح اعلام کرد که هدف اصلی آزادی بدون قید و شرط محمد العجمی است.
وی همچنین گفت: این طرح بعد از آن به اجرا گذاشته شد که احساس کردیم اعلام همبستگی مردمی با این شاعر قطری افزایش یافته، اما دادستانی کل قطر بر موضع خود پافشاری می کند و هیچ شواهدی دال بر تصمیم برای آزادی این شاعر وجود ندارد.
مسئولان قطری 16 نوامبر2011، العجمی را بازداشت کردند و به سلول انفرادی انداختند و بنا به اعلام سازمان عفو بین الملل به نظر می رسد که این اقدام صرفا به علت تلاش برای رسیدن به حق خود در آزادی بیان بود.
این سازمان در بیانیه ای اعلام کرده بود: پس از آن که از سوی دادستانی اتهاماتی مبنی بر اهانت به " حمد بن خلیفه آل ثانی" (امیر قطر) و تحریک برای سرنگونی نظام قطر به العجمی وارد شد، وی به طور مخفیانه محکوم گردید.
به گفته آل حطاب، اتهاماتی که "ابن الذیب" در ارتباط با آن محکوم شد، اغراق آمیز بود و محاکمه او، محاکمۀ سیاسی شاعری است که از محبوبیت گسترده ای در نزد ملت های کشورهای حوزه خلیج فارس برخوردار است و درواقع محاکمه او، محاکمه یک "اندیشه آزاد" است.
العجمی پس از شروع انقلاب در تونس، قصیده ای تحت عنوان" قصیدة الیاسمین" سروده و در آن سرنگونی نظام زین العابدین بن علی را تبریک گفته بود و ابراز امیدواری کرده بود که این تغییر به دیگر کشورهای عربی نیز برسد که به طور تلویحی قطر را نیز شامل می شد.
فعالان در شبکه های اجتماعی در اینترنت، طرحی را برای آزادی "محمد العجمی" شاعر و مخالف قطری معروف به "ابن الذیب" آغاز کردند.